De ce se simt bărbaţii amenintaţi de femeile în postura de şefe?

0

Potrivit unui nou sondaj, bărbaţii sunt mai deranjaţi dacă la conducere se află femei decât dacă partenerii lor câştigă mai mult decât ei. “Este totuşi de modă veche să se considere că bărbaţii ar trebui să câştige mai mult şi să fie şefi”, a declarat  pentru Daily Telegraph Lyn Fletcher, directoare pentru Institutul de Relaţii NSW din Australia.

Ȋn acest sondaj, aproape 3 pătrimi din femei care câştigă mai mult decât partenerii lor, au delcarat că pe aceştia nu ȋi deranjează. Mai mult de jumătate dintre femei care se aflau la conducere au afirmat că au fost deranjate de subalternii bărbaţi.

Fletcher explică faptul că cuplurile trebuie să trăiască cu contradicţia că, ȋn lumea afacerilor, competiţia a fost ȋncurajată şi s-a dovedit a fi esenţială, dar că asemenea comportament ar fi dăunător acasă. “Nu cred că ar trebui să mai existe preocuparea că femeile câştigă mai mult decât partenerii lor, căci ȋn relaţii ele dăruiesc precum ȋntr-un parteneriat. De asemenea, ele ȋnţeleg că, dacă fac mai mulţi bani, aceasta nu ȋnseamnă că au mai multă putere sau control.”

Fletche a declarat că şefelor le este mai greu la locul de muncă din cauza stereotipurilor pe care trebuie să le ȋnfrunte, motiv pentru care trebuie să se comporte mai dur şi mai autoritare. Ea ȋnvinovăţeşte modelele de la Hollywood, ȋn care bărbatul chipeş venea mereu să salveze situaţia, dar trebuie ţinut cont că ȋl lumea reală lucrurile se schimbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here