Profesorul Chirică reclamat de trei studenţi

6

Trei actuali şi foşti studenţi ai Facultăţii de Drept de la Universitatea “Babeş-Bolyai”  au depus marţi, la Comisia de Etică, o plângere împotriva profesorului Dan Chirică.

Inedit, studenţii au anexat la plângere şi un CD inscripţionat cu înregistrările mai multor cursuri ale profesorului Dan Chirică.

Reclamanţii au arătat că informaţiile din cursul de Drept civil nu sunt corelate cu cerinţele altor facultăţi de drept din ţară.

Aceştia au mai declarat că bibliografia se bazează pe tratatul scris de profesorul Chirică, care costă 100 de lei, şi că acesta nu acceptă ca studenţii să citească altceva.

Redacţia Presă Locală vă prezintă în premieră, plângerea împotriva profesorului Dan Chirică.

 

  

 

6 COMENTARII

 1. Si eu va sustin intru-totul. Am citit petitia voastra si e foarte bine redactata, nimic din ce am citit nu e neadevarat, sau exagerat. Ar mai fi multe de adaugat din pacate. Nu ati pomenit nimic de faptul ca si daca reusesti sa promovezi examenul, tot nu primesti acel punct din oficiu, atat de folositor uneori; sau ca spetele examenelor – de exemplu speta cu servitutia aeronautica din prima data de examen de anul acesta, a fost recomandata celor de la masterul de drept privat sa fie studiata si comentata; nu mi se pare normal sa dai unor studenti de anul 3, spete luate din jurisprudenta instantelor cu numeroase probleme de nivel ridicat si care nu sunt pentru nivelul licenta ci pentru master cum si domnul profesor initial a considerat.
  Eu am reusit sa promovez examenele in cauza din prima incercare dupa ce am invatat serios, dar pot intelege exact prin ce trec colegii mei care nu au fost la fel de norocosi pentru ca, desi examenul de contracte a fost singurul pe care l-am dat semestrul acesta, astfel ca am avut timp serios sa invat, citesc si sa fiu prezenta si extrem de atenta la toate cursurile si la toate seminariile, am reusit sa iau un amarat de 5, pentru care mi s-a spus: sa fi multumita ca l-ai luat, ceea ce nu mi se pare normal avand in vedere ca m-am dedicat unui singur examen 4 luni.
  Sper din suflet sa rezolvati ceva, pentru ca subiectele desi devin accesibile odata ce inveti serios materia incepand din prima saptamana de curs, pe final tot corectarea extrem de pretentioasa scade mult valoarea reala a lucrarii si de multe ori chiar atingand unele puncte specificate pe barem, se primeste punctajul injumatatit. Bafta !

 2. Foarte bine baieti. Foarte bine. Va doresc sa nu incetati sa rasariti, sa nu va intimidati. Luptati pentru valorile morale. Succes!

 3. Astfel de profesori nu au ce cauta in invatamant…si la drept mai mult cativa din aceasta categorie…efectiv, cu pretentii absurde isi bat joc de studenti si lumea tace de frica.

 4. Macar s-a rezolvat ceva daca tot s-au depus plangerile? Pun pariu ca profesorul e bine mersi. Pacat ca abia dupa ce termini facultatea ajungi sa reclami, nu si in timpul ei de teama sa nu se intample te miri ce.

 5. Felicitari pentru initiativa, am ascultat disculparea profesorului Chirica in fata studentilor, denota o grava problema de acceptare a faptului ca nu este perfect… Se numeste un asemenea comportament, paranoia, ma mir sincer cum poate lua examenul anual de testare psihologica un asemenea individ. Pacat ca nu exista solidaritate reala intre toti cei care sunt afectati de acest comportament. Fac apel pe aceasta cale la domnul academician Pop, rectorul UBB, care este un model viu pentru toti studenții și nu numai.
  Intrebarea normala este, cum poate un cadru didactic sa aiba in urma examinarii un procent de promovabilitate de doar 10-15%, asta inseamna ca sunt carente cu privire la metodele de predare, intrucat Codul Civil nu este chiar asa relativ cum lasa acest domn profesor sa se inteleaga.
  Va rog publicati informatii despre dizidenti, ce s-a intamplat cu ei, au promovat pana la urma examenul?
  Publicati si datele personale ale acestora pentru a putea comunica cu ei, pentru incurajare etc.
  Inca odata, felicitari dlor studenti, este minunat ca mai sunt si oameni cu demnitate care nu pot accepta mediocritatea manifestată cu scopul de a produce o alta mediocirtate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.