Home Turism Lacul Torok și băile sărate din Dej

Lacul Torok și băile sărate din Dej

0

La salina de la Ocna Dej situata chiar in intravilanul orasului Dej, (urmand drumul national Beclen-Dej-Gherla-Cluj) e usor de ajuns.”Parcul Balnear Toroc” din Dej, aflat la ceva distanta de Ocna Dej, loc in care apa sarata se gaseste din abundenta, a beneficiat de sprijin PHARE, iar primarul Dejului a fost prin anii 2005, unul dintre promotorii marelui proiect al “tinutului sarii” plin de “parcuri balneare”.

Parcul e compus dintr-un mare lac sarat, in care la o adica, incape “tot Dejul” si un complex bine conceput, foarte animat si frumos colorat in albastru, de piscine pentru copii. Piscinele au diferite forme geometrice si sunt dotate cu “cascade de apa”. Parcul Toroc este situat  intr-o depresiune in trepte, unde turistul isi aseaza cerceaful, sezlongul de lemn  sau se aseaza pe un cearceaf direct pe “iarba verde de acasa” sau pe pietris.

Parcul poseda un pavilion balnear, o terasa, un lac sarat si o piscina cu apa dulce si cu jacuzzi si terenuri de sport. Este  si o adevarata baza sportiva a orasului, aici existand terenuri de minifotbal, volei, baschet, tenis, volei cu piciorul si bedminton, fiecare dispunand si de instalatie de nocturna. Pavilionul interior iti ofera un bazin cu apa dulce si cateva instalatii de jacuzzi, mereu aglomerate. Pe terasa si la barul din incinta gasesti alimente si bauturi. Grupurile sanitare si vestiarele sunt curate si bine ingrijite.

Parcul balnear care are o suprafață totală de 40.000 de mp pătrați s-a inaugurat oficial în data de 15 mai 2010 și cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazin acoperit și un bazin cu apă sarată (în suprafață de 1.600 mp). S-au dat în folosință 2.200 mp pentru spații comerciale (terase, restaurante) și s-au amenajat alei pietonale (250 de metri).

Program in sezon: zilnic 08:00-20:30, în fiecare luni:12:00-22:00
Program în extra-sezon: 09:00-20:30 (doar pentru interior)
Telefon: 0264-206352
Adresa: str. Albastrelelor nr.2, Dej

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here