Alexandru Gheorghe dat afară din armată

0

Alexandru Gheorghe, locotenentul de la Câmpia Turzii, care a protestat la Bucureşti în uniformă militară, a fost exclus din rândul Armatei Române de Consiliul de Judecată al Ofiţerilor.

Alexandru Gheorghe a fost gasit vinovat pentru toate cele patru capete de acuzare: neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei in data de 23 ianuarie 2012, respectiv in municipiul Bucuresti, incalcand astfel prevederile prevazute in Regulamentul de ordine interioara in unitate; participarea in data de 23 ianuarie 2012 la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii – municipiul Bucuresti; purtarea uniformei militare pe timpul participarii in data de 23 ianuarie 2012 la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii – municipiul Bucuresti si acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-mediei civile fara a pastra echidistanta politica a Armatei si totodata furnizand informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta.

„L-au gasit vinovat si au facut propunerea de excluderii din armata. Decizia finala o va lua ministrul Apararii Nationale. El este singurul care il poate trece in rezerva pe locotenent. Noi vom face apel la Statul Major al Fortelor Aeriene iar daca si de acolo vom primi un raspuns negativ vom ataca decizia in justitia civila, la Curtea de Apel Cluj, unde sigur vom avea dreptate” a declarat avocatul locotenentului, Ion Panaitescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here