Un ofiţer clujean a protestat în uniformă!

1

Ofiţerul Alexandru Gheorghe, de la unitatea militară de aviaţie – Flotila 71 Aeriana Campia Turzii, a fost luni seară în mijlocul protestarilor din Bucureşti, pentru a-i susţine.  

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, în vârstă de 27 de ani, încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii. Ofiţer activ de trei ani, Gheorghe lucrează în prezent în structura de protecţie a documentelor clasificate, cu o funcţie asimilată gradului de maior.

„Un grup de ofiţeri din armata română m-a ales pe mine să le reprezint nemulţumirile. Ei au familii, credite, obligaţii… asta am simţit că trebuie să fac eu ca om, ca român şi ca ofiţer”, a spus Gheorghe, invitat la Antena3.

„Sunt în continuare şefii mei direcţi până când voi fi anunţat că voi fi trecut în rezervă. Nu am fost contactat de niciun superior pentru că telefoanele, fiindu-mi ascultate, le-am dezactivat, le-am scos cartela, tot”, a explicat acesta, adăugând că marţi dimineaţa, la ora 8, o să fie la unitatea militară din Câmpia Turzii, „la locul meu de muncă”.

„Am încălcat un pic legea, în sensul că aveam voie să merg până la Sibiu. Riscul de a merge de la Sibiu până la Bucureşti mi-l asum”, a adăugat tânărul.

Pe contul său de Facebook, locotenentul menţionează la „Orientare politică” NO POLITICS ALLOWED OR DESIRED, cu precizarea „NU avem nevoie de politicieni…sunt doar ciuma de pe corpul bolnav al tarii”. Persoanele care îl inspiră sunt generalul Ion Antonescu, Carol de Hohenzollern şi William Wallace, iar printre cărţile preferate figurează „Pădurea spânzuraţilor” de Rebreanu. Pe lista sa de prieteni figurează inclusiv Mişcarea Legionară, Noua Dreaptă Braşov şi Ziarul Tricolorul.

Ministerul Apărării Naţionale, prin purtătorul de cuvânt Frăţilă T., l-a ameninţat pe ofiţer că va suporta sancţiuni pe linie militară.

Tiberiu Frăţila a invocat un articol din Legea nr. 80/1995 a Statutului cadrelor militare, care prevede interdicţiile şi restrângerile exerciţiului unor drepturi şi libertăţi, respectiv „participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune”;

Internauţii au luat deja atitudine şi au format un grup de susţinere pentru Locotenentul Alexandru Gheorghe. Grupul are deja peste 500 de membrii, deşi militarul a apărut în piaţa Universităţii în urmă cu foarte puţin timp.

1 COMENTARIU

  1. Daca Dl.Oprea apare in campanie electorala in uniforma si merge cu elicopterul la Deva la o intrunire si Dra.Eba tot in campanie poarta necorespunzator o uniforma cu nod la nivelul obilicului..si nimeni nu i-a sanctionat de ce Alexandru Gheorghe trebuie sa fie asa aspru sanctionat ?
    Cred ca sunt multe abuzuri in armata de care habar nu avem
    Dumnezeu sa-l ajute pe Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here