Rinat Ahmetov locul 39 în clasamentul Forbes

0

Rinat Ahmetov, patronul formaţiei Şahtior Doneţk este cel mai bogat conducător de club din fotbalul est-european, având o avere de 16 miliarde de euro.

In ultimii doi ani şi-a crescut averea de la 2 la 16 miliarde. Sub conducerea sa şi a lui Mircea Lucescu, Şahtior a câştigat Cupa UEFA în 2009, primul trofeu important din istoria clubului.

Ahmetov conduce în topul bogătaşilor din fotbal, cu o avere de 16 miliarde de dolari, Roman Abramovici a rămas pe poziţia a doua cu 13,4 miliarde de dolari, iar Francois Pinault de la Rennes, cu 11,5 miliarde de dolari se află pe cea de-a treia.

Fiu de miner, Ahmetov, 45 de ani, s-a nascut la Donetk si a facut primul sau milion din comertul cu carbune si cocs.

El se afla la originea unui adevarat imperiu industrial si financiar – System Capital Management, conglomerat care grupeaza peste 100 de companii, cu venituri de 12,8 miliarde de dolari si circa 200.000 de angajati in 2010.

In aprilie 2011, Ahmetov ocupa locul al 39-lea in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat de Forbes. El se afla atunci inaintea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, dar si a celebrului om de afaceri George Soros.

Anul trecut, Financial Times a anuntat ca miliardarul ucrainian detine cel mai scump apartament din lume. Este vorba despre un penthouse de 221 de milioane de dolari, situat in zona Hyde Park, din Londra.

Ahmetov, cel mai bogat om al Ucrainei va sosi astazi in Romania, in jurul pranzului, pentru a-l vizita pe Mircea Lucescu, internat in spital in urma unui accident rutier petrecut saptamana aceasta in Bucuresti. Antremorul urmeaza sa fie operat, din cauza acumularii de lichid in torace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here