Bisexualitatea la bărbaţi

1

422-wiki-300x300Comportamentul bisexual este ȋntâlnit destul de des la bărbaţi, fiind cu siguranţă mult mai răspândit decât putem realiza. Multe soţii s-ar putea revolta: “Dar cum ar putea face sex cu un alt bărbat? Este soţul meu şi tatăl copiilor mei!”. Ȋn realitate mulţi bărbaţi sunt atraşi de bărbaţi la fel de mult ca şi de femei.

Dar ce anume defineşte bisexualitatea la bărbaţi ? Acest lucru nu este uşor de clarificat, mai ales că mulţi dintre bărbaţii heterosexuali recunosc, dacă sunt presaţi, că au avut parte de o oarecare joacă cu un bărbat ȋn trecut, mai ales ȋn timpul adolescenţei. De asemenea, nu este de folos faptul că mulţi homosexuali afirmă că “nu există bisexualitate“, considerând că cei care se clasifică astfel sunt gay şi au relaţii sexuale cu femei doar pentru “respect“. Acest lucru nu este chiar adevărat, căci se ȋntâlnesc bărbaţi care nu sunt nici heterosexuali, nici homosexuali, ci care sunt fericiţi să fie ambele.

Ȋn general, societatea este destul de tolerantă asupra bisexualităţii femeilor, dar acuză echivalentul la bărbaţi. Există mai multe motive pentru acest lucru:

  • Până recent, ȋn multe ţări sexul ȋntre bărbaţi era interzis.
  • Există ȋncă locuri ȋn care ai putea fi bătut destul de rău sau poţi fi ȋnchis pentru aceasta.
  • Ȋn zonele unde bisexualitatea este asociată cu promiscuitatea, există un risc clar de a lua boli.
  • Unii bărbaţi se simt ameninţaţi de bărbaţii bisexuali, probabil din cauză că, adânc ȋn ei, le este frică să nu fie seduşi.
  • Unele femei consideră că comportamentul bisexual la bărbaţi este un pericol la adresa instituţiei căsătoriei.

Este remarcabil că puţine femei se excită de ideea unei scene de sex cu bărbaţi, ȋn contrast cu atitudinea majoritară a bărbăţilor ce sunt entuziasmaţi de vederea a două femei ȋn poziţii intime.

Ce ar trebui să faceţi dacă simţiţi că sunteţi bisexual? Dacă sunteţi tânăr, amintiţi-vă că acest lucru nu reprezintă sfârşitul lumii. Mulţi bisexuali au parte de vieţi fericite şi de succes.

Cu siguranţă nu se recomandă căutarea unui ajutor psihiatric care să vă “vindece bisexualitatea“. Aşa numitele tratamente care ȋncearcă să schimbe orientarea sexuală a oamenilor dau de cele mai multe ori greş. Fiind foarte scumpe există pericolul unei escrocherii.

Pe de altă parte, dacă sunteţi tânăr şi nesigur de orientarea dumneavoastră sexuală, nu ar face rău să discutaţi cu un consilier pentru tineri, mai ales unul care are experienţă ȋn problemele LGBT (lesbiene/gay/bisexuali/transexuali). Ȋn cele din urmă se ȋntâmplă adesea ca băieţii care ȋncep prin a fi “bi” să ajungă, ȋn cele din urmă, să aleagă o viaţă gay sau heterosexuală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here