Vasile Grunea: „Băsescu vrea să devină şi judecător, să coordoneze activitatea justiţiei”

0

Atacurile dure ale Preşedintelui Băsescu la adresa judecătorilor i-au atras încă o antipatie. Preşedintele Băsescu se izolează, fiind sprijinit doar de partidul său, PDL. În răstimp opoziţia deschide „casa războiului”: suspendarea Preşedintelui. 

Preşedintele a atacat dur bresla magistraţilor: „Aşteptăm, în curând, ca magistraţii să ne spună pe cine punem şi la SRI şi, poate mâine-poimâine, prin hotărâri judecătoreşti, veţi stabili şi cine este preşedintele României” .

La Cluj, mesajul Preşedintelui Băsescu nu a rămas fără ecou, ca răspuns, judecătorul clujean Vasile Grunea declarând pentru ziuadecj.ro: „În harababura din societate, o mărgeluţă adăugată la şiragul de lucruri fără noimă – pentru că aici se încadrează spusele preşedintelui – aproape că nici nu mai contează. Deşi Constituţia îi consacră rolul de mediator între puterile statului, Băsescu vrea să devină şi judecător, să coordoneze activitatea justiţiei. A fost o intervenţie nefericită, pentru că un politician nu poate interveni în actul de justiţie prin sfaturi şi indicaţii. Asta poate conduce la o gravă imixtiune în actul de justiţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here