21 septembrie, Ziua Internationala a Pacii

0

Pe 21 septembrie se serbeaza Ziua Internationala a Pacii, zi dedicata pacii mondiale, eliminarii razboaielor si cooperarii intre oameni.

Program:

20, 21 septembrie, h10.00 – h16.00: Stand informativ @ Piata Muzeului
21 septembrie: Expozitie foto @ Iulius Mall
21 septembrie, h19.00: Prezentari legate de Ziua Internationala a Pacii, vizionare de filme tematice, concert live etc @ Euphoria Music Hall

Intrarea libera!

Aceasta zi a fost infiitata pentru a promova pacea in lume si in casele noastre, pentru a pune capat violentei din comunitatile in care traim si din scoli. Aceasta zi se adreseaza fiecarui om de pe Pamant, din toate sectoarele societatii – autoritati, institutii internationale precum Natiunile Unite, organizatii regionale, organizatii neguvernamentale nonprofit si cetatenilor.

Din 1981 si pana astazi, milioane de oameni au ajuns sa serbeze aceasta zi, in toate colturile lumii. Evenimentele desfasurate variaza de la intalniri ale conducatorilor de stat, conferinte, adoptarea de rezolutii, la trimiterea de ajutoare medicale in zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunari publice si concerte la care participa mii de oameni.

Din 2005, Ziua Internationala a Pacii capata o noua insemnatate – devine o zi in care inceteaza conflictele armate, focurile si violenta timp de 24 de ore.

Daca te intrebi de ce conteaza acesta 24 de ore, afla ca:

• in 24 de ore pot fi trimise prozivii de alimente si medicamente victimelor si refugiatilor din zonele de conflict in care in mod normal avioanele nu pot ajunge

• in 24 de ore milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinati (in 2009 peste 1,4 milioane de copii din Afganistan au primit vaccin)

• in 24 de ore pot fi mutate victimele de razboi si refugiatii

• 24 de ore reprezinta un ragaz in care cei care lupta se pot gandi la ceea ce fac si la victimele pe care le lasa in urma

• sunt 24 de ore in care peste 100 de milioane de oameni din peste 100 de tari militeaza pentru acelasi lucru

• 1 zi din 365 e un inceput bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here