Polițistul a procedat corect în scandalul în care a fost implicat copilul lui Gore, Sami David!

0

Incidentul întâmplat pe strada Universității, în fața localului Klausenburg, unde a fost agresată o persoană de cinci atacatori a stârnit numeroase articole în presa clujeană, mai ales din cauza faptului că unul dintre vinovați era chiar fiul cunoscutului interlop Gore David.

În acest caz, deși victima Gavril Mircea Jejeran nu a depus nici o plângere, poliția s-a autosesizat, mai ales că inculpații aveau asupra lor o sabie, dovada se regăsește în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din centrul orașului.

Cei cinci atacatori au fost reținuți, iar doi dintre ei au rămas în arest preventiv. Dintre articolele apărute în presa, observăm că ziarul citynews.ro a urmărit îndeaproape acest subiect .

Pentru a confirma sau infirma cele scrise în articolul „Polițist , martor la bătaia lui Gr.Jore”, am contactat mai multe surse, atât angajații localului Klausenburg cât și polițistul pentru a afla cealaltă versiune a poveștii. „Polițistul a procedat corect în cazul scandalului în care a fost implicat copilul lui Gore, Sami David.” declară martorii aflați la fața locului. Comisarul-șef Dorin Leș,  în momentul incidentului se afla în timpul său liber și coincidența a făcut să fie pe strada Universității.

Afirmația publicației online , citynews.ro , „comisarul a ales sa priveasca bataia de la distanta, fara sa intervina in vreun fel ” din articolul Polițist , martor la bătaia lui Gore Jr. , este negată vehement atât de comisarul- șef Dorin Leș, care nu a fost contactat pentru a infirma articolul, cât și de matorii scandalului din cafeneaua Klausenburg.

Potrivit codului de procedură a unui ofițer neînarmat și totodată conform logicii umane, primul pas este să chemi întăriri pentru a nu deveni o victimă la rândul tău.

Comisarul-șef Dorin Leș a acționat conform procedurii și în plus a adunat informații necesare pentru prinderea atacatorilor. El a rămas în incinta localului până ce au ajuns colegii săi, le-a oferit datele pentru identificarea mașinii și a vinovaților, fiind un martor cu un cuvânt puternic în dosarul prezentat la judecătorie.

În plus comisarul și-a oferit ajutorul victimei și a încercat să îl liniștească, dar acesta a plecat de la locul incidentului. Astfel modul de actionare al polițistului trebuie felicitat și respectat deoarece a reușit într-un moment dificil să reacționeze conform procedurii și a ajutat în ancheta demarată de poliție.

Datorită faptului că a reținut datele mașinii , a putut recunoaște vinovații, cei cinci au fost prinși într-un timp foarte scurt cu ajutorul informațiilor oferite de polițist prin stație. Ancheta a condus la arestarea preventivă pentru ultraj a doi tineri implicați în scandal: Radu Capusan si Cristian Doru Cublesan .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here