Ciocolata este bună pentru inimă

0

Da, este adevărat ! Un nou studiu a descoperit că, mâncând ciocolată, nu faci o greşeală. De fapt, acest lucru a fost asociat cu o scădere de 37% a riscului apariţiei bolilor de inimă.

Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor din Statele Unite ne informează că afecţiunile cardiovasculare sunt cauza principală a morţii ȋn mai multe state, reprezentând mai mult de un sfert din decesele adulţilor. Ȋn acest sens, doctorii obişnuiesc să ne amintească că mare parte a acestui pericol poate fi prevenit prin realizarea unor schimbări a stilului de viaţă, precum consumul mai mic de grăsimi, adoptarea unei diete cu conţinut mare de fibre, renunţatul la fumat şi realizarea mai multor exerciţii fizice.

Noul studiu, care este o recenzie a alte şapte realizate anterior pe mai mult de 100.000 de oameni, sugerează ȋnsă că ciocolata ar putea oferi, de asemenea, şi câteva potenţiale avantaje.

Dr. Oscar Franco şi colegii săi de la Universitatea Cambridge au examinat asocierea dintre consumul de ciocolată şi rezultatele cardiovasculare, iar 5 din 7 studii au atestat existenţa beneficiilor acestui aliment. Per ansamblu, oamenii care mâncau des ciocolată aveau cu 37%  mai scăzut riscul de a dezvolta boli de inimă şi cu 29% mai puţine şande de a face infarct decât cei care mâncau mai puţină ciocolată.

Nu este clar de ce, dar studiile din trecut au atribuit foloasele ciocolatei proprietăţilor sale antioxidante şi anti-inflamatoare, care ar putea ȋmbunătăţii presiunea sangvină şi rezistenţa mai mare a insulinei.

Acestea sunt cu siguranţă veşti bune pentru “ciocofili”, dar cercetătorii atenţionează că rezultatele nu confirmă faptul că un consum mare de ciocolată conduce ȋn mod necesar la o inimă mai sănătoasă: experienţele controlate mai trebuie să arate că ciocolata – şi nu alţi factori care ar putea fi comuni iubitorilor ei, precum un regim alimentar mai sănătos pentru inimă sau o activitate fizică mai bogată – este cea care produce o reducere a riscului producerii bolilor cardiovasculare.

Ȋn plus, ciocolata disponibilă ȋn magazine conţine cantităţi mari de lipide, zahăr şi calorii, care pot duce la creşterea ȋn greutate şi un potenţial crescut al apariţiei diabetului, dacă este consumată peste măsură, compromiţând astfel orice beneficiu pe care l-ar putea aduce inimii.

Şi pentru că studiul nu include ȋn experienţele sale nicio diferenţiere ȋntre ciocolata albă sau neagră, bomboane, prăjituri sau alte deserturi, cercetătorii sugerează că ciocolata cu conţinut scăzut de calorii şi zahăr ar putea fi soluţia pentru ca iubitorii ei să profite de beneficii, fără a avea parte şi de potenţialele efecte nesănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.