TNL Cluj trimite 8.000 de cărţi în Basarabia!

0

Tinerii liberali clujeni în colaborare cu Societatea Academică Gh. I. Brătianu din Cluj au strâns aproximativ 8.000 de cărţi şi 16.000 de reviste, care vor fi distribuite în bibliotecile a patru licee din ţara soră, Republica Moldova. Campania tinerilor liberali se intitulează: „Cartea ta, lumină în Basarabia”.

„În condiţiile în care doar 30 la sută din totalul cărţilor aflate în bibliotecile publice din Republica Moldova sunt scrise în limba română, şi acestea fiind uzate, o mare parte fiind tipărite cu peste jumătate de secol în urmă, considerăm justificat şi binevenit demersul nostru. Prin acţiunea noastră sperăm să îmbunătăţim fondul de carte românească din bibliotecile celor patru licee basarabene” a comentat acţiunea Valentin Lungu, vicepreşedinte TNL Cluj şi coordonatorul campaniei.

Tineri liberali au prezentat şi lista cu liceele beneficiare:

  1. Liceul Teoretic Horodişte, Raion Călăraşi
  2. Liceul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Grigoriopol (regiunea separatistă Transnistria). Acest liceu a fost mutat după ce autorităţile locale au interzis studiul în şcoală în limba română. Liceul funcţionează acum în localitatea Dorotcaia, din raionul Dubăsari, sub egida Ministerului Învăţământului din Republica Moldova. Copiii şi părinţii fac eforturi foarte mari şi pentru că au de parcurs în fiecare zi 30 km pentru a ajunge la şcoală şi sunt nevoiţi să treacă graniţa cu separatiştii din Transnistria, de 2 ori pe zi.
  3. Liceul Teoretic ”Ştefan Holban”, comuna Cărpineni, raion Hânceşti
  4. Liceul Alexandru Donici, sat Ciuciuleni, raionul Hânceşti

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.