Interviu Magda Bistriceanu

1

Secretarul executiv al PSD Diaspora, Magda Bistriceanu, un politician puternic, ce impresionează bărbaţii şi trezeşte interes doamnelor din politică. Este o mamă model ce reuşeşte să-şi întreţină timpul atât cu politica cât şi cu copii. Redacţia Presă locală vă oferă în exclusivitate cel mai recent interviu al celui mai sexy politician PSD.

Presă Locala: De ce politică?

Magda: Nu mă priep atât de bine la croşetat, de aceea.

Presă Locala: Mai sunteţi membru PSD 🙂 ?

Magda: Nu v-aţi documentat deloc? Da, sunt secretar executiv al PSD Diaspora.

Presă Locala: Este important cum arata o femeie, pentru a avea succes in politica? Sunt misogini politicienii romani?

Magda: Da, este foarte important cum arată o femeie pentru a avea succes în politică şi în orice al domeniu. Imaginaţi-vă, spre exemplu, că aş avea părul vopsit în verde, portocaliu sau roşu. Nu-i aşa că ar avea un efect important asupra carierei mele? Cît despre misoginismul din politica românească, răspunsul meu este: DA!

Presă Locala:  De ce oamenii cred că succesul unei femei în politică se datorează altor motive decât propriilor capacităţi?

Magda: E foarte simplu: mulţi, foarte mulţi oameni se gîndesc la succesul lor ca o condiţie a succesului nostru.

Presă Locala: Ce politicieni de sex feminin aveţi ca model?

Magda: Nu am modele. Îmi place însă să descopăr gesturi politice interesante, fie că ele vin din partea unor femei (mai rar în politica românească), fie că e vorba de bărbaţi.

Presă Locala: Au tinerii sanse in politica romaneasca, astazi? Care este atitudinea politicienilor consacrati faţă de tineri – îi incurajează, le sunt indiferenţi, se tem de ei?

Magda: : În politică trebuie să dovedeşti că eşti mai bun decât alţii în a face mai mult. Ce ştiu sigur e că nimeni nu te va invita, aşa din senin, să ocupi un loc public. Trebuie să ţi-l cucereşti singur.

Presă Locala: Consideraţi că guvernarea Boc este vinovată pentru actuala situaţie economică a României?

Magda: Nu guvernarea e de vină. Ci oamenii din această guvernare, care pare că nu ştiu ce au de făcut. Cu nume şi prenume. Nu mă puneţi să le dau, le ştiţi cu toţii.

Presă Locala: Credeţi în proiectul USL?

Magda: A fost şi este singura soluţie posibilă prin care o formaţiune politică va putea depăşi 50% din voturile românilor. Fără cele 50 de procente, preşedintele Traian Băsescu nu va putea înlătura PDL de la guvernare, oricâte dezastre ar genera.

Presă Locala: Aveţi doi copii minunaţi. Îi veţi sfătui să facă politică?

Magda: Sunt încă prea mici pentru asta. Nu pot însă să nu remarc faptul că Ana e interesată de fenomenul politic.

Presă Locala: Ce planuri aveţi pentru următoarea perioadă?

Magda: Deocamdată sunt  în vacanţă şi-mi încarc bateriile pentru 2012, despre care unii spun că ar veni sfîrşitul lumii. Eu vă spun, în mod sigur, că va fi un an electoral.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here