Ţigara electronică, o soluţie pentru fumători?

1

Multe persoane fac confuzie intre a aburi si a fuma. Adevarul este ca in definitia fumatului data de Dr. John A. Connell, : „Fumatul” inseamna inhalarea, expirarea, arderea, sau transportarea oricarei tigari incalzite sau trabuc, sau pipa, sau orice alte produse ce incalzesc tutun, in orice forma”, ar putea fi inclus si aburitul de tigari electronice. Insa, nu exista nici o similitudine intre actul de a aburi si cel de a fuma, cu exceptia inhalarii nicotinei.

Tigara este un sul mic făcut dintr-o hârtie foarte fină umplută cu tutun tăiat mărunt, care se aprinde la un capăt, iar din celălalt capăt (vârât între buze) se trage fumul în piept; contine peste 4000 de substante cancerigene, iar fumul degajat prin ardere contine peste 60 de substante cancerigene. Acest fum expirat in aer obliga persoanele din jur sa fumeze pasiv si sa inhaleze aceste substante cancerigene.

Tigara electronica este un dispozitiv de distributie a nicotinei. Tigara electronica incalzeste o solutie cu nicotina, de multe ori cu aroma, si propylen glicol sau glicerina vegetala. Atunci cand fumam, nicotina este introdusa in corp printr-un proces de ardere, insa ea nu se regaseste intre cele 60 de substante cancerigene care raman in fumul de tigara expirat. Prin aburit e-lichidul este incalzit si picaturi din e-lichid produc fluxul de vapori, nimic nu este aprins sau ars si nu se produce fum. Procesul de vaporizare are loc la o temperatura mult mai scazuta. Vaporii care se risipesc rapid, sunt practic fara miros si nu degaja produsi secundari pe care sa ii inhaleze persoanele din jur.

Aburitul de tigari electronice nu afecteaza persoanele din jur. Acest lucru este sustinut de cercetarile efectuate de Dr. Siegel de la Boston University, Dr. Eissenberg de la Virginia Commonwealth si Dr. Laugesen de la Health NewZealand. In concluzie, actul de a aburi tigari electronice este diferit de cel de a fuma tigari din tutun. Nu exista o conexiune intre cele doua, cu exceptia ca ambele distribuie nicotina.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here