Patru poliţişti bătuţi de un şofer în Gilău

0

Un şofer este căutat de poliţiştii clujeni, după ce nu a oprit în trafic la semnalul unui echipaj, fiind urmărit şi găsit în parcarea unui magazin din Gilău, unde a refuzat să se legitimeze şi a chemat în ajutor alte două persoane, cei trei agresând patru poliţişti, iar şoferul reuşind apoi să fugă.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca s-au autosesizat în cazul incidentului produs, miercuri după-amiază, în localitatea clujeană Gilău, unde doi poliţişti au fost agresaţi de un şofer pe care îl opriseră în trafic şi care refuzase să se legitimeze, acesta reuşind să fugă.

Potrivit Parchetului IICJ, pe rolul Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor, în care se fac cercetări pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, din primele cercetări reiese că, miercuri după-amiază, un echipaj de Poliţie Rutieră a urmărit în trafic un autoturism care efectua depăşiri neregulamentare.

Şoferul autoturismului s-a oprit în faţa unui supermarket din localitatea Gilău, moment în care poliţiştii au încercat legitimarea acestuia şi conducerea lui la secţia de Poliţie întrucât îşi declinase o identitate falsă.

Şoferul s-a opus deplasării, agresându-i pe cei doi membri ai echipajului de Poliţie, care au suferit răni uşoare. Şoferul a reuşit, ajutat de alte persoane, să părăsească locul incidentului.

Şeful Poliţiei Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a declarat joi că un echipaj de radar format din doi poliţişti a vrut să oprească în trafic, miercuri după-amiază, la ieşirea din Cluj-Napoca, un autoturism BMW cu numere de Franţa, dar şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor.

Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii, aceasta fiind găsită în parcarea unui magazin din comuna Gilău.

Potrivit sursei citate, cei doi poliţişti au vrut să îl legitimeze pe şoferul maşinii, iar acesta s-a opus şi a chemat în ajutor încă două persoane.

La rândul lor, poliţiştii au chemat în ajutor doi colegi.

Păcurar a spus că au avut loc „îmbrânceli” între cei patru poliţişti şi între cele trei persoane, două dintre aceste fiind imobilizate, iar şoferul a fugit.

„Noi am sesizat Parchetul împotriva celor trei agresori pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj faţă de cei patru poliţişti, dar procurorul a considerat că nu este cazul săvârşirii acestei infracţiuni şi nu i-a reţinut”, a spus Păcurar.

Potrivit acestuia, poliţiştii îl caută în continuare pe şoferul autoturismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here