Oraşele mari din Ardeal rămân portocalii?

0

Candidaturile politice comune pe listele alianţei USL folosesc teoretic social-democraţilor şi liberalilor la obţinerea unui scor mai bun la nivelul reşedinţelor de judeţ, a oraşelor şi a comunelor.

În cazul primăriilor reşedinţă de judeţ controlate de principalul partid de guvernământ, rezultatele sondajelor comandate de PSD în iulie arată că alianţa încă are de muncit pentru a câştiga alegerile locale din 2012.

Iată situaţia marilor oraşe din Ardeal – fiefuri PDL sau UNPR:

La Alba-Iulia, edilul PDL Mircea Hava este cotat la circa 44%.  Candidaţii USL promovaţi în sondaje, Ioan Dârzu şi Călin Potor, trecând cu puţin de 30%.

La Arad, jupânul PDL Gheorghe Falcă are, conform sondajelor realizate de PSD, peste 60% în intenţia de vot, deşi USL ar obţine, la votul politic, peste 50% în judeţ.

La Braşov, primarul PDL George Scripcaru ar obţine aproximativ 48%, în timp ce candidaţii USL, Adrian Atomei sau Cătălin Leonte, ar obţine cu 12-13% mai puţin. Pe judeţ, la votul politic, USL ar fi votat de 61% din cei chestionaţi.

La Cluj-Napoca, edilul PDL Sorin Apostu, ar fi preferat de aproximativ 50% dintre alegători, niciunul dintre candidaţii USL netrecând de 30%.

În Hunedoara, primarul UNPR (trecut recent de la PNL după un scandal local) din Deva, Mircian Muntean, şi-ar păstra, de asemenea, mandatul, el fiind acreditat la peste 40%, toţi cei trei candidaţi USL promovaţi de sondaje, Florin Oancea, Cosmin Nicula şi Petre Mărginean, obţinând sub 30%!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.