Serban Radulescu critică un ordin recent al ministrului Funeriu

0

“Riscam sa avem profesori universitari chirurgi care nu stiu sa opereze sau profesori universitari incapabili sa tina un curs” este declaraţia dură a Senatorul PC Cluj, Şerban Rădulescu, în legătură cu un ordin recent dat de ministrul Funeriu.

Potrivit doctorului Rădulescu, ordinul dat de ministrul Daniel Funeriu a fost primit rece şi a stârnit nelinişte şi controverse în rândul cadrelor didactice universitare:

“Cadrele didactice care fac parte din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost numite prin Ordin al Ministrului dupa niste criterii absolut necunoscute membrilor corpului academic.

Astfel este indreptatita suspiciunea ca au fost numite discretionar. In mod normal, numirile in aceasta comisie esentiala in functionarea sistemului trebuie facuta prin concurs si selectie publica pe baza unor criterii clare, obiective si transparente. Or, acest fapt nu a existat in modalitatea de gandire si de lucru a Ministerului Educatiei. Este obligatoriu sa se verifice daca membrii CNATDCU indeplinesc standardele impuse de ei insisi”, a declarat prof. univ. dr. Serban Radulescu.

Senatorul Şerban Rădulescu a mai completat: “Este normal sa avem standarde pentru avansare, dar ele trebuie adaptate conditiilor din Romania, anuntate din timp si discutate in prealabil cu toata societatea universitara.
Conform standardelor prezentate, am putea avea, teoretic cel putin, profesori universitari chirurgi cu un dosar de cercetare stiintifica obligatorie corespunzător normelor, dar care sa nu stie sa opereze. Sau profesori universitari care sa nu fie in stare sa tina un curs, dar care sa indeplineasca minimal cerintele cercetarii stiintifice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.