Dan Canta: “Stadionul trebuie personalizat”

0

Consilierii judeţeni social-democraţi, Dan Canta şi Valentin Cuibus i-au invitat pe cetăţenii clujului, în special pe fanii echipei fanion a oraşului – “U” Cluj, să-şi exprime părera cu privire la viitoarea denumire a Cluj Arena.

“Stadionul este un obiectiv important pentru acest oraş şi, în consecinţă, el trebuie personalizat. Nu putem să-i spunem doar Cluj Arena, pentru că toată lumea ştie că este în Cluj. Trebuie să-l personalizăm într-un fel, să fie un simbol pentru fotbalul clujean, aşa cum, de pildă, a fost personalizat cinematograful Republica, devenit Florin Piersic” a declarat Dan Canta.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Păunel Tişe, aprobă demersul opoziţie condiţionat, acesta declarând că denumirea aleasă ar trebui să producă şi bani pentru întreţinerea arenei sportive, ceea ce ar determina ca numele să fie “cumpărat” de o companie, după modelul occidental Allianz Arena din München sau Emirates Stadium din Londra.

“Este foarte bine că se doreşte ca numele stadionului să fie ales de către clujeni. Şi eu am spus că îmi doresc acest lucru. Dar nu putem să nu ne gândim şi la latura financiară pe care o implică această problemă, la necesitatea atragerii unui sponsor important (…) Ar fi fost bine dacă PSD s-ar fi gândit şi la o soluţie financiară, pentru că altfel nu prea avem cum să-i excludem pe sponsori. O firmă care va dori ca stadionul să-i poarte numele ne poate aduce beneficii importante, aşa cum s-a întâmplat de pildă şi în cazul altor stadioane, precum Allianz Arena din München, Turkcell din Istanbul, Emirates din Londra şi lista ar putea continua” a declarat Alin Păunel Tişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.