Referendum pentru modul de alegere a rectorului UMF

0

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca a organizat in data de 14 iunie referendumul pentru alegerea modalitatii de desemnare a rectorului. Pentru informarea comunitatii academice din UMF asupra referendumului universitar si a implicatiilor care decurg din acesta, au fost orgarizate trei dezbateri publice care au avut loc in 24, 25 si 26 mai 2011.

Tema referendumului a fost stabilirea optiunii pentru una dintre cele doua modalitati de desemnare a rectorului prevazute la art. 209 alin. (1) din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011: pe baza de concurs public sau pe baza de alegeri generale, prin vot universal, secret, direct si egal.

Conform Ordinului de Ministru nr. 4062/15 aprilie 2011, este valid referendumul la care au participat cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor cu drept de vot inscrise pe listele de votare. In situatia in care referendumul este validat, rezultatul acestuia se stabileste cu majoritatea simpla a voturilor valabil exprimate.

Dintr-un total de 757 de cadre didactice, cercetatori si studenti cu drept de vot, s-au prezentat la urne 537 de electori. Ca atare, referendumul este declarat valid. Din totalul voturilor exprimate, 3 au fost anulate, 58 au fost pentru desemnarea rectorului prin concurs public, iar 476 de electori au votat pentru desemnarea rectorului pe baza de alegeri generale, prin vot universal, secret, direct si egal.

Biroul electoral al universitatii a inaintat listele electorale, respectiv tabelele electorale Biroului de Senat, care a analizat rezultatele centralizate si a constatat ca nu au existat persoane care si-au exercitat votul de doua sau mai multe ori. Biroul de Senat anunta ca alegerea rectorului universitatii, pentru legislatura 2012-2016, va fi desemnat prin alegeri generale, conform rezultatelor referendumului.

Alegerea Rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va avea loc in data de 15 decembrie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.