„A murit” robotul Spirit de pe Marte?

0

NASA a renunţat la încercările de a mai contacta robotul explorator Spirit de pe Marte, care nu a mai trimis niciun semnal spre Pământ de pe 22 martie 2010, au declarat reprezentanţii NASA.

O nouă încercare de cotactare a robotului a avut loc miercuri, iar aceasta a fost ultima încercare, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Jet Propulsion Laboratory (JPL), afiliat NASA.

NASA a sperat în ultimele zece luni că robotul Spirit îşi va „recupera forţele”, după creşterea intensităţii energiei Soarelui, ce se produce în fiecare an după o lungă iarnă marţiană, în timpul căreia Soarele a strălucit prea puţin la suprafaţa planetei Marte.

Fără o sursă substanţială de energie furnizată de panourile solare ale robotului Spirit, care permit funcţionarea sistemului său de încălzire, Spirit a suportat probabil, în 2010, temperaturi interne radical mai scăzute decât în oricare dintre cei şase ani precedenţi petrecuţi pe Marte.

Cel mai probabil din această cauză, un număr destul de mare de componente electronice şi de conectori esenţiali au fost fără îndoială avariaţi de frig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here