Cea mai lungă frigăruie din lume la Cluj

0
Unul dintre evenimentele stradale cele mai asteptate din cadrul primei editii a festivalului „Zi-le de Cluj” este frigaruia –record de 100 de metri lungime pe care bloggerii clujeni coordonati bloggerul culinar Adrian Hadean o vor realiza si gati sambata, 28 mai 2011, pe str. Mihail Kogalniceanu incepand cu opra 17.00.

Punerea in practica a unui astfel de proiect presupune un efort colectiv impresionant, precum si sustinerea materiala semnificativa a partenerilor acestui proiect.

„Suportul frigaruii va fi construit pe un cadru metalic, acoperit cu placi OSB, pe mijlocul carora se va cladi un camin din caramida – lung de peste 100 de metri, in care se vor pune carbunii pentru jar. Frigaruia va fi montata pe un sistem din inox, construit special de catre partenerii nostri, companiile clujene CSI si InoxMetal, care au realizat un instrument impresionant, care ne va permite sa gatim la foc constant, simultan, cei 100 de metri de frigaruie. Este un record unic in lume si chiar daca nu am solicitat organizatiilor internationale omologarea sa, clujenii care vor fi alaturi de noi in 28 mai vor putea fi mandri sa deguste un preparat delicios, realizat in conditii unice in lume” a explicat Adrian Hadean, initiatorul acestui proiect indraznet si bloggerul care a reusit sa coaguleze energiile creatoare si entuziasmul intregii comunitati clujene de social media.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here