Patriarhia Română, renegată de Sfântul Sinod de la Ierusalim!

0

Patriarhia Ierusalimului a anuntat public ruptura comuniunii cu Biserica Ortodoxa Romana intr-un comunicat acordat mediei la 9 mai pe site-ul oficial al Patriarhiei, in care se explica clar motivele care au stat la baza acestei decizii unilaterale si arata ca dialogul continua, relateaza Agerpres.

„Patriarhia din Ierusalim a fost pusa astfel intr-o situatie dificila. Atributiile sale canonice, confirmate de conciliile ecumenice si locale, au fost astfel amenintate in mod deschis si arbitrar. Patriarhia Ierusalimului i-a explicat Patriarhiei Romaniei ca daca ar fi fost acceptat argumentul acesteia conform caruia aceasta biserica a fost ridicata pentru pelerinii romani din Tara Sfanta, acest lucru ar fi insemnat ca jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului sa se transforme intr-un camp liber pentru ca toate bisericile ortodoxe, unele formuland deja o astfel de cerere, sa-si cladeasca biserici”, se afirma in comunicatul Patriarhiei din Ierusalim.

„Dat fiind ca, in pofida acestei situatii, Patriarhia din Romania nu a manifestat deloc disponibilitatea ecleziastica care se impunea, Patriarhia din Ierusalim l-a caterisit pe arhimandritul Ieronim Cretu, reprezentantul Patriarhiei Romane in Tara Sfanta, care a fost autorul acestei initiative. De asemenea, in dorinta de a gasi o solutie pentru aceasta problema, patriarhul Ierusalimului, Theofil, i-a trimis o scrisoare patriarhului Romaniei, Daniel, in care sunt expuse in detaliu toate datele problemei si pozitia Patriarhiei Ierusalimului”, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here