Nuntă costisitoare la casa regală britanică

0

Prinţul William şi Kate Middleton s-au căsătorit vineri, la catedrala Westminster din Londra. Ceremonia a fost plină de fast şi grandoare, fiind invitate peste 1900 de persoane. Mireasa a purtat o rochie albă cu trenă lungă, din dantelă. Florile şi bijuteriile au fost mult mai discrete decât s-ar fi aşteptat curioşii.

Prinţul a venit însoţit de fratele său Harry, care i-a fost şi cavaler de onoare. Vestimentaţia sa a fost specifică casei regale: uniformă roşie oficială, care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie. După ceremonia religioasă, cei doi au ieşi la balcon şi s-au sărutat, în uralele publicului.

Dacă în trecut exista cutuma ca mireasa să fie virgină, regulă valabilă chiar şi în cazul prinţesei Diana, la această nuntă nu s-a mai pus deloc problema; moravurile au evoluat, iar cei doi parteneri au locuit împreună 8 ani înainte de căsătorie. De altfel, mirele a declarat că se gândesc deja la viitorii copii.

Mii de turişti, locali şi străini, precum şi admiratori ai casei regale, au ocupat centrul capitalei Marii Britanii, pentru a putea urmări şi sărbători în direct „nunta secolului”. Au trecut trei decenii de la ultimul eveniment de asemenea anvergură, respectiv nunta prinţului Charles cu Lady D. din 1981.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here