Nuntă costisitoare la casa regală britanică

0

Prinţul William şi Kate Middleton s-au căsătorit vineri, la catedrala Westminster din Londra. Ceremonia a fost plină de fast şi grandoare, fiind invitate peste 1900 de persoane. Mireasa a purtat o rochie albă cu trenă lungă, din dantelă. Florile şi bijuteriile au fost mult mai discrete decât s-ar fi aşteptat curioşii.

Prinţul a venit însoţit de fratele său Harry, care i-a fost şi cavaler de onoare. Vestimentaţia sa a fost specifică casei regale: uniformă roşie oficială, care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie. După ceremonia religioasă, cei doi au ieşi la balcon şi s-au sărutat, în uralele publicului.

Dacă în trecut exista cutuma ca mireasa să fie virgină, regulă valabilă chiar şi în cazul prinţesei Diana, la această nuntă nu s-a mai pus deloc problema; moravurile au evoluat, iar cei doi parteneri au locuit împreună 8 ani înainte de căsătorie. De altfel, mirele a declarat că se gândesc deja la viitorii copii.

Mii de turişti, locali şi străini, precum şi admiratori ai casei regale, au ocupat centrul capitalei Marii Britanii, pentru a putea urmări şi sărbători în direct „nunta secolului”. Au trecut trei decenii de la ultimul eveniment de asemenea anvergură, respectiv nunta prinţului Charles cu Lady D. din 1981.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.