Conjectura lui Poincaré a fost rezolvată

0

Matematicianul rus Grigori Perelman, care a soluţionat o celebră problemă de matematică cunoscută sub denumirea Conjectura lui Poincaré, a declarat într-un interviu că a reuşit să rezolve această conjectură pe când încerca să afle cum a reuşit Iisus să meargă pe apă!

“Nu există probleme pe care nu le putem rezolva, există doar probleme dificil de rezolvat”, a declarat matematicianul într-un rar interviu acordat unei companii cinematografice, din care cotidianul Komsomolskaïa Pravda a publicat o serie de fragmente.

“Vă aduceţi aminte de legenda biblică despre Iisus care mergea pe apă. Trebuia să calculez viteza cu care mergea pentru a nu cădea în apă (…) legenda încă există, înseamnă că nu m-am înşelat”, a explicat acesta.

“Un copil învaţă lucruri încă de la naştere. Dacă braţele şi picioarele pot fi antrenate, de ce nu am putea antrena şi creierul”, a întrebat celebru matematician.

Pentru rezolvarea acestei probleme celebre, Grigori Perelman a primit în anul 2006 medalia Fields, considerată “Nobelul în matematică”. Perelman a refuzat şi această distincţie, fiind prima persoană din lume care a făcut acest lucru.

Conjectura lui Poincaré este un test care poate ajuta la soluţionarea formei universului. Potrivit acesteia, dacă într-un spaţiu închis tridimensional orice arc de cerc închis se poate micşora până la un punct, acest spaţiu este echivalent din punct de vedere topologic cu o sferă tridimensională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.