Agrement şi tratament la Băile Cojocna

2

cojocnaBăile Cojocna sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în estul comunei Cojocna în județul Cluj. Stațiunea se află la o altitudine de 340 m, lângă Pârâul Valea Sărată. În zonă au existat încă din timpul ocupației romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde. Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din secolul al XII-lea și folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline.

Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăți terapeutice. Două dintre lacuri, Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi, frecventate în timpul verii. În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice.

Stațiunea a fost modernizată în urma unei investiții realizată cu fonduri europene, fiind redeschisă în 2010. Pe langa lucrarile de amenajare completa a celor doua lacuri sarate, reconfigurarea malurilor si instalarea unor podine noi si zone de acces, complexul dispune si de saune, solar, terenuri de fotbal si de baschet, dusuri si spatii verzi. De asemenea, complexul are un transformator electric propriu, capabil sa asigure electricitatea necesara pentru intreaga baza.

2 COMENTARII

  1. eu nu va indic aceasta statiune,pt ca e ca o balta murdara,inca e verde apa miroase.atit am platit intrarea si am iesit afara.nu sunt conditii,rusine, rusine nu stu care se ocupa cu amenaj. acestor:;( bai )nu stiu ce fac cu banii care-ii incaseaza,.Rusine

  2. buna ziua. sunt interesata de tratamentul ginecologic . unde este in apa sarata sau in loc anume menajat pentru tratament. cate zile tine o sedinta de vindecare pentru ginecologie. vreau sa primesc un raspuns . viin in agust in concediu si vreau sa stiu un raspuns daca ma pot trata acolo sau nu
    multumes frumos
    cu stima emese rozsnyai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.