ONU cere protecţie guvernului afgan

0

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a cerut vineri, 01.04.2011, guvernului afgan să asigure o mai bună protecţie a personalului ONU, după un atentat comis la Mazar-i-Sharif şi soldat cu moartea a şapte angajaţi ai ONU, printre care se numără şi un cetăţean român.

La încheierea unei reuniuni extraordinare, datorată evenimentului, cei 15 membri ai Consiliului au dat publicităţii un comunicat în care condamnă „în cei mai fermi termeni” atacul asupra birourilor ONU de la Mazar-i-Sharif, comis de manifestanţi nemulţumiţi de incendierea Coranului în Statele Unite.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut „guvernului afgan să îi aducă în faţa justiţiei pe cei responsabili şi să ia toate măsurile posibile, cu sprijinul Forţei internaţionale pentru asistenţă şi securitate, pentru a asigura protecţia personalului ONU şi a sediilor organizaţiei”.

Alain Le Roy a afirmat că protestatarii „au pătruns în complexul ONU, au incendiat clădirile şi au ucis mai mulţi angajaţi”, apreciind însă că manifestanţii nu vizau în mod special Organizaţia Naţiunilor Unite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here