Cum poţi elimina excesul de apă din corp

0

Creşterea în greutate cauzată de reţinerea a prea multă apă în organism se datorează unor dezechilibre fiziologice. Corpul conţine în mod normal aproximativ 70% apă, muşchii având în compoziţie 50% acest lichid, iar grăsimea în jur de 75%. H20 este o substanţă absolut necesară pentru buna funcţionare a organismului, dar sunt situaţii în care o cantitate prea mare este reţinută, ceea ce duce la umflarea abdomenului, a mâinilor sau a picioarelor.

Sunt câteva metode prin care puteţi evita această problemă. Înainte însă de a lua orice măsura, consultaţi un specialist, deoarece simptomele asociate cu reneţia apei pot semnaliza boli mai grave, care pot fi diagnosticate numai de personal medical specializat. Dacă însă nu există alte probleme colaterale, cea mai simplă soluţie pentru pierderea excesului de apă este consumul unei cantităţi mai mari din acest lichid.

Această idee este neintuitivă şi poate părea ciudată. Dar explicaţia e simplă: când organismul nu primeşte suficientă apă, încearcă să o stocheze în diferite zone, cum ar fi zona stomacului sau încheieturile, provocând balonare şi umflături. Bând mai multă apă, transmiteţi corpului vostru că nu trebuie să-şi facă griji şi astfel simptomele ar trebui să dispară. Majoritatea oamenilor beau prea puţină apă zilnic, dar nu sunt conştienţi de acest lucru.

O altă cauză a retenţiei apei este cantitatea prea mare de sodiu din organism. Aceasta se datorează în special consumului de mâncare cu prea multă sare. Rezolvarea este evidentă: reducerea cantităţii de sare din alimentaţie şi creşterea celei de apă băută, pentru a curăţa corpul de excesiul de sodiu.

Folosirea diureticelor este o altă metodă pentru reducerea greutăţii bazată pe apă din organism. Unele medicamente cu acest efect sunt disponibile doar pe bază de reţetă, dar găsiţi cu uşurinţă şi alternative naturale, uşor de procurat. Castraveţii, varza, lăptuca şi roşiile sunt utile pentru hidratarea organismului şi ajutarea unor organe de a procesa apa din corp. De asemenea, sfecla este bună pentru eliminarea ţesuturilor grase, iar sucurile de fructe şi ceaiurile din plante pot fi utilizate cu succes pentru slăbit.

O măsură foarte simplă şi eficientă care poate fi combinată cu orice tratament este stabilirea unui program zilnic de exerciţii fizice. În combinaţie cu mai multă apă, mai puţină sare şi alimente mai sănătoase, aceasta va ajuta la menţinerea unui procent echilibrat de apă în organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here