Mercedes împlineşte 125 de ani

0

În urmă cu exact 125 de ani, Carl Benz depunea la Berlin o cerere pentru brevet de inveţie, pentru o maşină cu 3 roţi, ce este considerată acum primul automobil din lume. Putem spune că azi este ziua de naştere a automobilului, obiect care a schimbat total modul în care trăim.

Maşina construită de Carl Benz a rămas abandonată într-un hambar până într-o zi când soţia sa l-a folosit pentru o călătorie de 106 km, care a făcut senzaţie în orăşelele de pe traseu. Gottlieb Daimler luca la automobilul său cu patru roţi în aceeaşi perioadă. Compania fondată de acesta, Daimler-Motoren-Gesellschaft, a fuzionat cu Benz & Cie. în 1926, formând una din cele mai puternice firme din industria auto.

Cancelarul german, Angela Merkel, va fi prezentă sâmbătă la festivităţile ce vor marca acest moment important pentru companie, pentru Germania şi pentru omenire. Tot acest an va fi marcat de aniversări pentru compania Daimler; cei aproape 260.000 de angajaţi vor primi bonusuri de până la 1000 de euro, vor fi lansate noi maşini-concept deosebite, iar trei autovehicule proiectate de această firmă vor încerca parcurgerea unui traseu de 30.000 km.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here