Sinucidere cu supradoză de medicamente homeopate!

3

Asociaţia Secular-Umanistă din România şi grupul “Sceptici în România” organizează pe 5 februarie o acţiune de conştientizare a consumatorilor români asupra escrocheriei numită homeopatie. Astfel, în mai multe oraşe din ţara noastră vor avea loc “sinucideri” cu supradoze de medicamente homeopate, în prezenţa presei. După cum se ştie, aceste medicamente nu conţin de fapt substanţe active, sunt doar apă cu zahăr, astfel ca o supradoză nu ar avea niciun efect asupra consumatorului.

Campania a fost numită 10:23 (după numărul lui Avogadro) pentru a evidenţia concentraţia extrem de redusă din tratamentele homeopate (o moleculă de substanţă activă la 1023 molecule, deci practic zero). Acţiunea face parte dintr-o campanie internaţională, desfăşurată concomitent în mai multe ţări, în ziua respectivă, la ora 10:23 dimineaţa.

Liliana Voicu, reprezentatul organizaţiilor civice, susţine că: “Foarte mulţi oameni nu ştiu că preparatele homeopate nu sunt “plante medicinale” sau ”naturale” – până şi homeopaţii recunosc că ele conţin doar apă şi zahăr. Realizăm acest protest pentru a demonstra că aceste aşa-zise ”tratamente” sunt inutile şi nu îşi au locul în medicina actuală. Homeopaţii şi farmaciştii nu ar trebui să vândă bolnavilor aceste pastile cu zahăr – aceste preparate inutile reprezintă o pierdere de timp şi bani.”

Michael Marshall (Marea Britanie), coordonatorul campaniei internaţionale, a declarat: “La nivel mondial există un consens în privința faptului că s-a irosit prea mult timp şi prea mulţi bani pe preparate homeopate. Aceste ”tratamente” există de două sute de ani, şi, în tot acest timp, nu s-au găsit dovezi care să confirme că ele funcţionează – şi pentru că nu conţin decât apă şi zahăr, acestea nici nu ar putea trata afecțiunile pe care homeopaţii susţin că le tratează. Anual, la nivel mondial, sunt cheltuite zeci de milioane de lire pe aceste preparate ineficiente, iar în momentul în care se află exact ce sunt, cum sunt fabricate, cei mai mulţi oameni sunt șocaţi că aceste tratamente nefolositoare pot fi vândute către un public insuficient informat.”

3 COMENTARII

  1. nu sunt deacord cu criticile aduse homeopatiei,deoarece eu mi am tratat copii cu aceste bilute…si picaturi dupa ani buni unde luna de luna medicul meu de familie mi a administrat antibiotice ptr infectii in git si niciodata nu a luptat sa le creasca imunitatea copiilor care era de fapt cea mai importanta….si ptr mine, rezultate concrete ,experimentate de mine si nu poate nici ocritica din lumea asta sa ma convinga .aduceti dovezi cind criticati ceva…

  2. E suficient sa citesti prospectul, scrie si acolo ca medicamentele astea nu contin nimic. Practic nu ti-ai tratat in niciun fel copiii, din fericire organismul lor (si sistemul lor imuntar) a fost suficient de puternic si s-au facut bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here