Prietenia româno-maghiară pe internet

1

Olahus este un bucureştean atipic; în loc să se ocupe de mondenităţile din frumoasa noastră capitală dâmboviţeană şi să respingă ungurii fără a încerca să-i cunoască, el a făcut “pactul cu diavolul” şi a încercat să se apropie de această comunitate, chiar dacă nu a locuit în Ardeal, alături de ea. Site-ul său, realizat impreuna cu o prietena maghiara, Nelli Mezei, se numeste Maghiaromania si este o punte de legătură între cele două etnii, necesară şi binevenită. In timp li s-au alaturat si alti colaboratori, incantati de aceasta idee. Aici veţi găsi informaţii interesante despre istoria şi prezentul maghiarilor din România, elemente de cultură şi artă, muzică şi mâncăruri, curiozităţi şi dezbateri, dialoguri sincere şi sfaturi pentru românii care doresc să înveţe maghiara sau să înţeleagă mai bine această minoritate.

„Petrecînd vara la Beliş acum cîţiva ani buni, jucîndu-mă cu copiii moţi de acolo, m-am mirat cîte cuvinte “maghiare” folosesc fără a le şti originea. Cînd le-am spus, curiozitatea lor a devenit şi mai mare, şi au început să mă intrebe cum se spune x în maghiară, astfel ajungînd chiar la lecţii de maghiară. Ah, m-aţi prins, în copilărie am maghiarizat cîţiva copii moţi continuînd tradiţia moştenită! :-D” (OLorand)

Sursa: Maghiaromania

1 COMMENT

 1. Va multumesc din suflet pentru aceasta frumoasa si neasteptata prezentare! As avea insa urmatoarele corecturi/adaugiri:

  -siteul l-am infiintat impreuna cu o prietena unguroaica din Ardeal, Nelli Mezei, alias Nellibarbata
  http://maghiaromania.wordpress.com/author/nellibarbata/
  Blogul este, asadar, colectiv, eu fiind administratorul si unul dintre autori.

  -drept dovada, textul citat NU este al meu, ci al lui OLorand, moderatorul nostru, etnic maghiar
  http://maghiaromania.wordpress.com/2010/12/26/evitati-aceste-cuvinte-ca-s-ale-lor/
  si am fi recunoscatori daca ati mentiona si numele lui in text :).

  -alt colaborator al blogului a fost Egry Gabor, istoric maghiar din Ungaria http://maghiaromania.wordpress.com/author/gegry/
  De curand ni s-au alaturat doi membri:
  -Raluca Enescu alias Raluca Hippie http://maghiaromania.wordpress.com/author/ralucahippie/, romanca, scriitoare si voluntar la Centrul de Cercetare in Etica Aplicata ( http://www.ccea.ro )
  -si Akabelle, unguroaica, http://maghiaromania.wordpress.com/2010/12/24/supriza-de-craciun-colind-cantec-maghiar/ care ne va incanta cu cantece maghiare si de la alte minoritati europene!

  Pentru orice intrebari, va stau la dispozitie pe mailul pe care il gasiti aici
  http://maghiaromania.wordpress.com/hai-sa-te-publicam/#comment-1355

  cu stima si multumiri anticipate pentru corectura

  Olahus

  http://maghiaromania.wordpress.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here