Starbucks îşi schimbă sigla

0

Compania multinaţională Starbucks, care operează cel mai mare număr de cafenele de pe glob, a anunţat modifcarea logo-ului său celebru. Noul design nu va mai cuprinde numele firmei şi nici cuvântul “cafea” (coffee), fiind o simplificare a vechiului simbol. Va fi păstrată doar culoarea verde şi desenul cu sirena din interiorul cercului.

Ultima modificare majoră a siglei operată de Starbucks a avut loc în 1971, când a fost eliminat cuvântul “ceai” (tea), iar culoarea s-a schimbat de la maroniu la verde închis. Mulţi clienţi fideli ai firmei s-au arătat nemulţumiţi de actuala decizie, existând un puternic ataşament faţă de vechiul brand. Hotărârea a fost luată pentru ca coporaţia să-şi poată pune în aplicare planurile de expansiune pe alte nişe decât cea a cafenelelor. Mişcarea vine firesc, având în vedere extinderea multinaţionalelor din domeniul fast-food şi diversificarea gamei de produse; în 2007 gigantul McDonalds a început să vândă cafea în restaurantele sale, reuşind în doar câţiva ani să depăşească Starbucks pe acest segment în unele pieţe importante, cum este Marea Britanie.

„Deşi am fost şi mereu vom fi o companie de cafea şi un retailer, este posibil să promovăm şi alte produse sub numele nostru şi care să nu conţină cafea.” a declarat Howard Schultz, CEO-ul companiei. Starbucks are milioane de fani în lumea întreagă şi este prezentă pe piaţa românească de mai mulţi ani. În Cluj, firma are deschis un singur local, de mari dimensiuni însă, în incinta Iulius Mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here