Reprezentanții UBB Cluj se declară revoltați de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019

0

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai este nemulțumită de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 și cere ministrului Educației Naționale revizuirea acesteia, precum și transparentizarea criteriilor de repartizare a locurilor pentru admitere.

Din cauza scăderii numărului de locuri bugetate repartizate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru admiterea din acest an, conducerea UBB a facut această cerere, deoarece aceștia susțin că rezultatele obținute de UBB pe plan intern şi internațional sunt foarte bune, potrivit unui comunicat transmis miercuri de AGERPRES.

„Universitatea Babeş-Bolyai a avut în ultimii 5 ani o creştere semnificativă a numărului de candidaţi. Calitatea procesului educativ şi a cercetării ştiinţifice din cadrul universităţii noastre ne situează în topul universităţilor din România. În ciuda acestui fapt, observăm că Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat universităţii noastre pentru anul universitar 2018-2019 un număr de locuri bugetate mult mai mic faţă de anii anteriori. Astfel, a scăzut cu 29 numărul de locuri la licenţă, 200 numărul de locuri la masterat şi cu 48 la doctorat faţă de anul universitar 2017-2018”, menționează conducerea UBB.

De asemenea, conducerea UBB este revoltată fiindcă aceasta reprezintă o grea lovitură dată tocmai acelor universităţi care depun eforturi susţinute pentru a creşte calitatea procesului educativ şi a cercetării.

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai mai spun că sunt deciși să conteste decizia Ministerului Educației Naționale și să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluționate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here