Atac informatic la Astra Asigurări. Hackerii cer recompense uriașe pentru serverele afectate

0

Baza de date a companiei Astra Asigurări, administrată în prezent de lichidatorul judiciar, KPMG, a fost atacată cu un virus de tip ransomware, extrem de utilizat în ultima vreme de hackeri.

Virusul a atacat serverele firmei, iar recompensa solicitată a variat intre 15.000 dolari şi 25.000 dolari, exprimaţi în bitcoins, pentru fiecare server afectat.

„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip “cryptolocker/ ransomware”, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost iniţial sesizat de echipa IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet şi anunţarea reprezentantilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat in procedura de faliment (KPMG). KPMG a luat măsura sesizarii organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice -DCCO – IGPR şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente Informatice – CERT.RO, cu privire la situaţia creată şi, în acelaşi timp, au informat ASF şi FGA cu privire la primele măsuri luate”, a declarat Speranţa Munteanu, partener KPMG Restructuring.

Până la acest moment nu sunt indicii că datele cu caracter personal aparţinând clienţilor Astra au fost divulgate către persoane neautorizate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here