Noaptea muzeelor 2017 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

0

În weekendul acesta, mai precis în data de 20 mai, Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează NOAPTEA MUZEELOR 2017, în cadrul evenimentului european cu același nume.

În Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” – secția în aer liber a Muzeului Etnografic, aflată pe str. Tăietura Turcului, se vor organiza mai multe evenimente. În primul rând, programul de vizitare, între 10-18 în 20 mai, va fi gratuit.

Pentru cine nu ştie, expoziţia permanentă a parcului cuprinde două sectoare:

  • unul tehnic, care include instalaţii tehnice şi ateliere ţărăneşti din secoleleXVIII-XX, care ilustrează tehnicile tradiţionale de prelucrare a lemnului şi a fierului, de obţinere a aurului, de prelucrare a ţesăturilor de lână, a lutului, a pietrei, de măcinare a cerealelor şi de obţinere a uleiului comestibil
  • unul al gospodăriile zonale, care sugerează structura unui sat tradițional răsfirat pe 16 hectare. Construcţiile datează din perioada secolelor XVII-XX, sunt echipate cu întreg inventarul gospodăresc necesar şi se numără printre cele mai vechi şi mai valoroase monumente de arhitectură din patrimoniul etnografic al României.

Evenimente:

Crosul Muzeului – Transylvania Ethno Run – concurs de cross, pe un traseu de 2 km, în care concurenții vor parcurge mai multe ture, în funcție de experiență. La ora 12 va începe categoria 4 km, iar la 12,30 categoria 8 km.

Concursul va avea festivitatea de premiere la ora 14, iar concurenții care vor obține premiul I, vor fi recompensați de către Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu câte 1 abonament anual de intrare la muzeu.

Atelier şi demonstrații de olărit tradițional, între orele 14-18. Atelierul va avea o introducere teoretică despre tehnicile ceramice ale dacilor susţinută de artistul popular Daniel Leş. Numărul de participanți este limitat la 20 de locuri pe atelier. Puteţi obține detalii şi înscrieri la următorul număr: +40 757 359 271 Codruța Pop (membru și cofondator Caolin).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here