Lucrările din Piața Unirii se vor finaliza până la Zilele Clujului

0

Lucrările în curs pe latura de vest a Pieței Unirii, transformată recent în pietonal, sunt programate pentru finalizare până în data de 25 mai, când urmează să înceapă Zilele Clujului, a declarat Dan Tarcea, unul dintre viceprimarii municipiului, în cadrul unei emisiuni radio.

Pentru 21 mai era anunţat termenul de finalizare. Am avut nişte chestiuni neprevăzute, s-au descoperit vestigii arheologice şi a durat o lună până am obţinut avizele de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice de la Bucureşti. Timp de o lună nu s-a putut lucra. Pe cealaltă parte, constructorii sunt în avans, mai rămâne nefinalizată partea de la intrarea în biserică.

În cel mai rău caz, de Zilele Clujului nu va fi gata zona de la intrarea în biserică. Dar după ultimele discuţii cu constructorii, e posibil ca şi partea respectivă să fie totuşi terminată. Constructorii s-au mişcat foarte bine, îi felicit, au făcut un lucru de bună calitate. Sunt plantaţi şi copaci, cu diametrul de cel puţin 34 mm la tulpină, două rânduri”, a spus viceprimarul.

Cu toate acestea edilul – șef, Emil Boc, susține însă că lucrările vor fi gata mai devreme, singura piedică actuală fiind șantierul arheologic din fața bisericii Sf. Mihail, dar că și acolo lucrările se vor încheia, fără nici o discuție.

Latura de Vest a Pieței Unirii devine astfel zonă pietonală (cu acces auto ocazional pentru aprovizionare), cu o lungime de 196 ml. Suprafața modernizată este de 12.000 mp, în lungime totală de 725 ml. De asemenea, au fost plantați 11 copaci și amplasați 34 de stâlpi de iluminat public și ornamentali. Totodată, vor fi montate două chioșcuri multifuncționale, alături de cele șase terase care se vor deschide după finalizarea lucrărilor”, punctează edilul.

Amenajarea laturii vestice face parte dintr-un proiect mai amplu, început acum mulți ani, prin modernizarea laturii nordice a Bulevardului Eroilor și a zonei din jurul Bisericii Sf. Mihail, valoarea actualelor lucrări ridicându-se la 1,4 milioane lei, plus TVA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here