Garda de Mediu Cluj în grevă generală

0

Începând de ieri Garda de Mediu Cluj, împreună cu celelalte agenții din țară, au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, în urma nemulțumirilor legate de pachetele salariale.

Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se spune într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.

Angajații statului din cadrul Gărzii de Mediu au mai avut o grevă de avertisment în 26 aprilie, când au întrerupt lucrul pentru două ore, la nivel național, cerând aducerea pachetelor salariale la același nivel cu cel al colegilor din alte instituții ale statului, cu atribuții similare, și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Faptul că, de la acea dată, până în prezent, reprezentanţii Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt. Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară, fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”, se mai spune în comunicatul semnat de liderul sindical Valentin Neagoe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here