1,3 kg bijuterii confiscate pe Aeroportul Cluj-Napoca, după ce proprietarul „a uitat” să le declare

0

Când memoria îți joacă feste, mai ales când ești pe drumuri, te poți trezi cu un dosar penal pentru contrabandă. Cam asta a pățit un cetățean român în al cărui bagaj de cală au fost descoperite, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – Napoca, bijuterii de aur care cântăreau 1,3 kg și pe care românul „a uitat” să le declare.

Tânărul de 28 de ani, Constantin M., s-a prezentat ieri, 10 mai 2017, la punctul de verificare al Poliției de Frontieră, cu scopul de a se reîntoarce în țară, după o călătorie în Turcia, iar după intrarea în posesia bagajelor acesta s-a înscris pe culoarul persoanelor care nu au nimic de declarat.

În baza analizei de risc, agenții poliției de frontieră, ajutați de lucrători din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj – Napoca, au efectuat un control al bagajelor tânărului, ocazie cu care au descoperit brățări, inele, medalioane și ceasuri din material alb și galben, bănuit a fi aur, ascunse în genți, pe post de accesorii ale hainelor pe care le transporta.

Luat la întrebări, acesta a declarat că își cumpărase bijuteriile din New York, Statele Unite ale Americii, și că acestea urmau să fie oferite diferitelor rude, cadou.

Greutatea totală a bijuteriilor este de 1.298,3 grame, acestea fiind preluate de autoritățile vamale și expediate către expertiză, urmând ca, în urma expertizei să se stabilească măsurile legale ce se impun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here