1,3 kg bijuterii confiscate pe Aeroportul Cluj-Napoca, după ce proprietarul „a uitat” să le declare

0

Când memoria îți joacă feste, mai ales când ești pe drumuri, te poți trezi cu un dosar penal pentru contrabandă. Cam asta a pățit un cetățean român în al cărui bagaj de cală au fost descoperite, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – Napoca, bijuterii de aur care cântăreau 1,3 kg și pe care românul „a uitat” să le declare.

Tânărul de 28 de ani, Constantin M., s-a prezentat ieri, 10 mai 2017, la punctul de verificare al Poliției de Frontieră, cu scopul de a se reîntoarce în țară, după o călătorie în Turcia, iar după intrarea în posesia bagajelor acesta s-a înscris pe culoarul persoanelor care nu au nimic de declarat.

În baza analizei de risc, agenții poliției de frontieră, ajutați de lucrători din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj – Napoca, au efectuat un control al bagajelor tânărului, ocazie cu care au descoperit brățări, inele, medalioane și ceasuri din material alb și galben, bănuit a fi aur, ascunse în genți, pe post de accesorii ale hainelor pe care le transporta.

Luat la întrebări, acesta a declarat că își cumpărase bijuteriile din New York, Statele Unite ale Americii, și că acestea urmau să fie oferite diferitelor rude, cadou.

Greutatea totală a bijuteriilor este de 1.298,3 grame, acestea fiind preluate de autoritățile vamale și expediate către expertiză, urmând ca, în urma expertizei să se stabilească măsurile legale ce se impun.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY