Garda de Mediu Cluj a închis trei exploatări forestiere

0

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din Cluj au avut o ultimă jumătate de an plină, în care au efectuat 15 controale ale exploatărilor forestiere iar în urma acestora au decis închiderea a trei dintre ele.

Comisarii care au făcut controalele au avut de investigat desfășurarea activităților de exploatare forestieră, respectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și gestionarea deșeurilor rezultate în urma procesului de obținere a materialelor lemnoase.

După efectuarea controalelor comisarii Gărzii de Mediu Cluj au decis închiderea a trei dintre exploatările verificate și aplicarea a patru amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la suma de 120.000 lei.

Totodată comisarii Gărzii de Mediu atenționează agenții economici care se ocupă de activități de exploatare forestieră că acest gen de controale vor continua, iar amenzile vor fi extrem de mari pentru cei care aleg calea încălcării prevederilor legale.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here