Pastorala de Paste: Iubirea milostiva si smerita a lui Hristos pentru oameni este mai tare decat pacatul!

0

Iubirea milostiva si smerita a lui Hristos pentru oameni este mai tare decat pacatul, decat moartea si decat iadul, ca forme de existenta egoista, insingurata si nefericita, afirma patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, in Pastorala de Sfintele Pasti.

„De ce trebuie sa marturisim noi adevarul Invierii Domnului Iisus Hristos ca biruinta asupra pacatului, asupra mortii si asupra iadului? Pentru ca iubirea milostiva si smerita a lui Hristos pentru noi, oamenii, este mai tare decat pacatul, decat moartea si decat iadul, ca forme de existenta egoista, insingurata si nefericita. In acest sens si Biserica Domnului Iisus Hristos, unita cu El prin harul Sfantului Duh, este mai tare decat portile iadului (cf. Matei 16, 18). De ce? Pentru ca Biserica lui Hristos este comuniunea sfanta si vesnica a oamenilor cu Preasfanta Treime, Izvorul vietii si al iubirii vesnice (cf. 2 Corinteni 13, 13)”, spune patriarhul.

Potrivit IPS Daniel, „Sfintele Evanghelii ne arata, insa, ca, inainte de rastignire si moarte, Iisus nu a raspuns la violenta cu violenta, refuzand folosirea sabiei pregatite de Simon-Petru (cf. Ioan 18, 10) si nu a raspuns la rautate cu rautate, ci S-a rugat pentru iertarea ucigasilor Sai, zicand: ‘Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac’ (Luca 23, 34)”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here