VEDA POPOVICI la Cluj! Înscrieri la atelier de instalații performative colective din Focus Atelier 360°

0

În weekendurile din luna mai va avea loc atelierul de instalații performative colective susținute de artista și teoreticiana Veda Popovici în cadrul platformei Focus Atelier 360° – CLUJ. Atelierul va avea loc la Casa Tranzit și Zug.Zone și se finalizează cu o prezentare publică a metrialului rezultat.

eveniment recomandat de DISPERSIE#Răspîndim Idei

Cei interesați se pot înscrie pe www.focusatelier.ro până în data de 15 aprilie, completând formularul standard de pe site. Participarea este gratuită iar atelierul se adresează tuturor, indiferent de vârstă, profesie, sex, etnie etc.

Atelierul poartă numele „Corpul Revoluționar. Proteste, afecte radicale și cum (des)facem istorie” și este structurat flexibil și participativ și orientat către producerea unor intervenții performative colective în spațiul public. În cadrul celor 8 întâlniri, participanții analizează evenimente locale recente: protestele anti-corupție, mișcarea Roșia Montană, mișcarea pentru dreptate locativă, protestele anti-austeritate. Pornind de la poveștile personale ale participanților se va dezbate diferența dintre revoluționar și reacționar, contestatar și festivist, marginal și hegemonic, violență legitimă și pacifism, civism și radicalitate, cetățenie și autonomie. Atelierul se finalizează pe 28 mai la ora 17:00 atunci când participanții prezintă instalația performativă colectivă rezultată în urma lucrului comun.

Veda Popovici (1986, Timișoara) lucrează ca artistă și teoreticiană abordând subiecte aflate la intersecția sferei artei și sferei politicului. Interesele sale specifice includ reprezentări colective și naționale în artă, teorie și practică de-colonială în Europa de Est, feminism practicat la margini și (in)ofensivitatea politică a artei.Printre proiectele sale recente se numără: co-coordonarea numărului 5 a Gazetei de Artă Politică, „Artă și Gentrificare”, proiectele de artă publică „Monumentul Migrantului” – Salonul de Proiecte, București, solo maratonul performativ „Condamnată să repet”, Platforma, București și solo show-ul „Instrumentar Revoluționar: Istoria Artei Retrasată prin Pătratul Negru”, Atelier 35, București.

Atelierul „Corpul Revoluționar. Proteste, afecte radicale și cum (des)facem istoria” este susținut de Veda Popovici (RO) și face parte din Focus Atelier 360°, ediția a IIIa a platformei Focus Atelier, proiect al Asociației Reciproca. Detalii despre întregul program Focus Atelier 360° se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here