Preț record pentru un taur plătit la o licitație la Târgul Agraria

0

Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat la Jucu de cea de-a 23-a ediție a Târgului Agraria, ediție la care, în perioada 6 – 9 aprilie, au participat aproape 300 de expozanți, nu doar din România, dar și din Germania, Ungaria, Austria, Italia, Spania, Franţa, Olanda, Estonia și Polonia.

În cadrul ediției de anul acesta a fost organizată și prima licitație publică pentru vite de carne din rasa Angus din România, în cadrul căreia au fost vândute 24 de capete de vițele, junici și tauri, cu prețuri între 2.350 și 5.650 euro.

Florina Munteanu, reprezentanta organizatorilor licitației afirmă că prețurile oferite de producători pentru animale reprezintă, în fapt, valoare lor genetică pentru crescători.

Iniţiativa organizării primei licitaţii de vite de carne din rasa Angus din România, la Târgul Agraria, a fost foarte apreciată nu doar de către fermierii crescători de astfel de bovine, dar şi de publicul larg interesat de tematică, prezenţa la licitaţie depăşind 1.000 de persoane. Toate cele 24 de bovine Angus care au reprezentat obiectul licitaţiei s-au ridicat la aşteptările tuturor celor prezenţi. Preţul cu care au fost licitate animalele descriu cât de valoroase sunt din punct de vedere genetic. Valoarea animalelor din cele trei categorii prezentate în cadrul licitaţiei a fost demonstrată prin preţurile la care s-au adjudecat”, a spus Muntean.

23 de capete de bovine, din cele scoase la licitație, au fost adjudecate pe loc, unul fiind vândut ulterior, iar prețurile au fost extrem de mari, ajungând la 2.350 euro pentru o vițică, 2.700 euro pentru o junică și prețul record al licitației, 5.650 euro pentru un exemplar de taur.

Reprezentanții Asociaţiei Aberdeen Angus România, prima asociație din România acreditată pentru Controlul Oficial al Producției bovinelor de carne și singura cu acreditare pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Aberdeen Angus, susțin că licitația din cadrul Târgului Agraria a fost organizată la cererea fermierilor.

Nu vrem să facem teorii şi nici să expunem poveşti despre bune practici. Am arătat practic, concret, fermierilor ce presupune un business cu bovine Angus pe de o parte, iar pe de altă parte, ce înseamnă o genetică corectă, care determină succesul unei ferme. Scopul este ca, după această serie de evenimente, fermierii să plece acasă nu doar cu informaţii despre acest business, dar poate şi cu câteva exemplare de bovine mai deosebite, cu care să îşi înceapă activitatea” au afirmat aceștia.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here