O elevă clujeană va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Științe, în lotul restrâns

0

Clujul are din nou un motiv de mândrie din partea elevilor săi după ce una din elevele Colegiului Național Emil Racoviță din Cluj s-a calificat în lotul restrâns pentru Olimpiada uniunii Europene pentru Științe.

Este vorba de Monica Bălănescu, din clasa a X-a a Colegiului Național Emil Racoviță, care s-a calificat în lotul național din care mai fac parte alți 5 elevi români și care va reprezenta România la Olimpiada Uniunii Europene pentru Științe, care se va desfășura în Danemarca, la Copenhaga.

Din lotul complet fac parte 2 elevi care vor concura pentru disciplina Biologie, alți doi pentru Fizică și alți 2 pentru cea de Chimie, toți fiind selectați la București, în luna februarie a acestui an, Monica Bălănescu, pregătită de prof. Mihaela Crișan, primind locul din lotul restrâns după ce a obținut locul I la Olimpiada Națională de biologie și s-a calificat, inițial, în lotul lărgit.

Cei 6 concurenți vor reprezenta învățământul românesc la Olimpiada Uniunii Europene pentru Științe, care va avea loc în perioada 7 – 14 mai 2017, în orașul danez Copenhaga.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here