Klaus Iohannis participă la Summitul Partidului Popular European 2017 organizat în Valetta

0

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa joi, 30 martie a.c., la Summitul Partidului Popular European, care se va desfășura în Valetta, Republica Malta.

Președintele României va susține o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1500 de persoane, printre care se numără prim-miniștri și șefi de stat ai țărilor membre UE, dar și președinți ai instituțiilor europene.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va participa și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuție vor fi Balcanii de Vest și Brexit-ul.

În marja Summitului PPE, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu Prim-ministrul Republicii Malta, domnul Joseph Muscat. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar și relațiile bilaterale dintre România și Malta.

Totodată, Președintele României va avea o întâlnire și cu Președintele Ucrainei, domnul Petro Poroșenko. Discuțiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și parcursul european al Ucrainei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here