Nici țepele lui Țepeș de la PRU nu mai ascund rușinea lui Sandu Cordoș

0

Mare este curtea Domnului în PSD și în extensiile sale, PRU fiind ultima soluție pentru mulți dintre PSDiști cu probleme penale. Dar șocante nu sunt doar metamorfozele acestora, într-o noapte din PSDiști în PRUiști, ci penibilitatea cu care se dezic de fostul partid însă precizând că-l susțin pe Ponta…

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Monitorul de Cluj, senatorul Alexandru Cordoş a explicat de ce a ales să candideze în decembrie pe listele PRU: „Partidul Social Democrat reprezenta, cândva, un partid pe doctrina și valorile căruia oamenii se puteau bizui. PSD-ul de astăzi nu mai este promotorul celor ce muncesc.PSD s-a îndepărtat, ireconciliabil, de valorile pe care le promova cândva. Astăzi PSD nu mai este un partid al omului simplu, ci un partid al intereselor de grup, al „patricienilor politici” care s-au cocoțat în vârful societăților și în capul tuturor maselor, sacrificând pe această cale oameni, principii, doctrine, promisiuni.S-a spus că m-am dezis de PSD pentru că nu am primit un loc eligibil pentru Senat … nimic mai fals, m-am dezis demult de PSD, doar că nu am avut timpul necesar pentru a mă dezice și scriptic de PSD, preferând să-mi văd de familie”.

Incredibil de penibil! O vară întreagă a sperat să prindă ultimul loz la PSD, tânărul Horia Nasra trăgându-l pe linie moartă, apoi a bătut la ușa ALDE, pentru ca în final să aleagă un partid de buzunar în speranța că va repeta norocul din 2008 și 2012 când a ieșit senator din noroc prost.

Drăguț, foarte drăguț, însă Sandu senatoru a uitat să precizeze de ce nu a mai avut loc pe lista PSD 🙂 Vă explicăm noi de îndată:

  1. Procurorii DNA au avut indicii că în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Senatorul PRU ar fi avertizat doi suspecţi în dosarul lui Horea Uioreanu că le sunt ascultate telefoanele. Informațiile furnizate de senatorul Alexandru Cordoș ar fi dat peste cap ancheta în dosarul în care era cercetat președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

2. În iulie 2015, DNA Cluj a transmis un comunicat de presă în care anunță că senatorul Alexandru Cordoș este urmărit penal într-un alt dosar, fiind acuzat de trafic de influență în formă continuată: „În perioada 2013 – 2015, Cordoș Alexandru, în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite a pretins față de suspectul Mureșan Dorin Dumitru că are influență asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că va interveni pe lângă aceștia pentru câștigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziție publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje.

Influența pe care suspectul Cordoș Alexandru a pretins că o are pe lângă persoanele respective a fost una reală, firmele respective câștigând procedurile de achiziție publică organizate de SISETN și Compania de Apă Arieș.

Pentru „sprijinul” acordat, suspectul Mureșan Dorin Dumitru i-a remis în repetate rânduri suspectului Cordoș Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent.

Pentru disimularea provenienței reale a unei părți din banii remiși cu titlul de foloase necuvenite, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale pe o rudă a suspectului Cordoș Alexandru, începând cu data de 19.11.2013, cu un salariu înscris pe statul de plată de 900 lei.

Probele administrate în cauză au relevat faptul că respectiva persoană nu a prestat până în prezent niciun fel de activitate în interesul societății comerciale angajatoare.

În cursul anului 2014, una din firmele administrate de suspectul Mureșan Dorin Dumitru a desfășurat operațiuni comerciale cu alte societăți comerciale, privind printre altele și închirierea de utilaje, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor legale prin evidențierea în acte contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, înregistrând achiziții fictive, în scopul obținerii de deduceri fiscale ilegale.

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către firma administrată de suspectul Mureșan Dorin Dumitru, este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei și impozit pe profit 95.330 lei” arătau acum un an procurorii DNA.

3. În ziua când senatorul Sandu Cordoș părăsea PSD pentru PRU soţia senatorului a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe trei ani, pentru trafic de influenţă. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au trimis-o în judecată pe Mihaiela Cordoş în iunie 2015, în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice. Pentru senatorul Alexandru Cordoş, şi fiica lor, Andreea, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor.

Chiar dacă senatorul s-a confruntat/se confruntă cu aceste probleme nimic nu-l împiedică să facă politică și să-și susțină noul partidul prin filmulețe și poze… infantile…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here