Marius Mânzat: „Deszăpezirea pistei se găsea în parametri!”

0

marius manzatMarius Mânzat, președintele CJ Cluj, a comenta incidentul aviatic de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și spune că, în cazul aterizării ratate, pista era la standarde și în condițiile necesare aterizării oricăror aeronave care se pretează pentru lungimea de 2.100 metri.

„Am urmărit datele și am informații de la fața locului. Directorul aeroportului a dat asigurări că, din punct de vedere al serviciilor pe care le prestează pentru operatorii aero, lucrurile au stat în regulă. Deszăpezirea pistei se găsea în parametri. Dacă între aeronavă și turnul de control au fost deficiențe de comunicare noi nu știm. Ancheta va stabili. Din punct de vedere al serviciilor pe care le prestează aeroportul către operatorii aero, lucrurile au stat bine. Până în momentul în care o anchetă efectuată de un organism competent are un rezultat nu putem lua nicio decizie.

Eu am ajuns la concluzia că, din punct de vedere al condițiilor, standardelor, procedurilor de aterizare, pista se găsea în condiții bune de aterizare. Sunt două păreri: de la Blue Air și de la aeroport. Dânșii își apără interesul.

Problema carburantului e între turn și aeronavă, nu între reprezentanții aeroportului, cei care se ocupă de curățenia pistei, și aeronavă. Eu nu am spus nici că cei de la turn au o vină. Angajații turnului Romatsa nu sunt angajați ai aeroportului. Cei ai aeroportului prestează servicii pentru operatorii aero.

Între serviciile pe care le prestează aeroportul și Romatsa, cei care dirijează avioanele și condițiile de aterizare, există firește o legătură, dar nu putem vorbi de o vină din partea aeroportului. E un triumvirat. Ancheta va decide.

Cutia neagră poate avea un rol în anchetă. Vorbesc în calitate de persoană care a participat la tot felul de analize și am auzit acest lucru spus de specialiști”, a afirmat Mânzat , potrivit B1.ro.

sursă foto: dej24.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here